man borde göra nåt

Ja. Jag som trodde att en nedslimmning av den här bloggen skulle inspirera mig. Den har bara en kategori nu mera, och den syns inte ens för någon förutom mig…

För ett par dagar sedan så gick ett brandalarm igång i någon av lägenheterna här på gården där jag bor. Eftersom lägenheten stod tom så kunde ingen stänga av den. Det har faktiskt hänt tidigare. Då blev grannarna förbannade efter två dygn och ringde brandkåren som kom på stört. Brandmän verkar alltid ha tråkigt, för de är alltid så snälla. Hur som helst så har ett ringande brandlarmspip framkallat de mest underliga reaktioner från den som råkar gå förbi. Det hände även mig som inte kunde gå och lägga mig innan jag ringt en mun, en näsa och två ögon. Brankåren kom inte. Killen i andra luren bara undrade va fan han skulle göra.

En del personer tittar sig lite konstigt över axeln då de går förbi. Det är nämligen svårt att veta varifrån ljudet kommer. Pipet liksom ekar. En del andra stannar upp och står still i flera minuter som för att göra klart för sig att det inte bara är i deras huvuen det piper. En liten klick av få tar sig tid att gå runt lite runt gården för att lista ut i vilken lägenhet det nu ska “brinna”.

Då måste man undra om det där gamla slagordet verkligen fungerar. När du behöver hjälp, skrik inte “hjälp”, skrik “det brinner”. Jag är hur som helst döv för pip numera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>